Ortofonie

Disciplină paramedicală care are drept scop studiul şi tratamentul tulburărilor de limbaj oral şi scris (dereglarile de emisiei vocale, cele ale articulării cuvintelor şi cele ale limbajului şi dificultăţile de deprindere a cititului şi scrisului )

Este aplicata atât copilului cât şi adultului, după o boală, în caz de surditate, de malformaţie con­genitală a laringelui sau în cazul unei întârzieri de achiziţie a limbajului.

Şedinţele utilizeaza seturi de exerciţii privind una sau alta dintre caracteristicile lim­bajului : articularea, semnificaţia cuvintelor sau organizarea frazelor.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Tratamente cosmetice pentru piele după sezonul de vară- Dr. Victor Clătici