Orhiepididimita

Inflamaţie a testiculului şi epididimului, de cele mai multe ori de origine infecţioasă.

Cauzele unei orhiepididimite sunt multiple: infecţie a prostatei, a uretrei, a vezicii, complicaţia unui adenom de prostată, tuberculoză etc. Este caracterizata printr-o creştere în volum a unei burse, foarte dureroasă, însoţită de febră şi de arsuri la micţiune.

Tratamentul constă în administrarea de anti­biotice, de antiinflamatoare şi în repausul la pat pe timpul fazei acute a inflamaţiei. Neglijată sau insuficient tratată orhiepididimita poate deveni cronică si conduce la formarea de noduli în epididim, care pot fi responsabili de sterilitate dacă afectarea este bilaterală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.