Orgelet (ulcior)

Mic furuncul situat la marginea pleoapei, dezvoltat pornind de la glanda pilosebacee a unui cil, provocat de un stafilococ.

Orgeletul este dureros şi antrenează formarea unui edem roşietic al pleoapelor, apoi o tumefacţie care lasă loc unui burbion (supuraţie localizată la baza unui fir de păr).

Tratamentul consta in aplicarea pe orgelet a unor pomezi anti­biotice ce fac ca burbionului sa dispara în câteva zile. Trebuie evitată manipularea unui orgelet deoarece infecţia riscă să se întindă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica