Opiaceu (morfmic, morfinomimetic)

[morfmic, morfinomimetic]

Substanţă chimică derivată de la opiu şi utilizată în terapeutică.

Opiaceele sunt obţinute prin sinteză; formula lor chi­mică este apropiată de cea a constituenţilor opiului.

Opiaceele pot fi utilizate ca analgezice care acţionează direct asupra sistemului nervos central, anesteziante, antitusive,antidiareice, antidoturi în caz de intoxicaţie cu heroină.

Opiaccele sunt contraindicate în caz de insuficienţă respiratorie sau de convulsii. Ele nu trebuie să fie prescrise copiilor de vârstă mică şi nu trebuie să fie combinate cu inhibitorii de monoaminoxidază (I.M.A.O.), cu alcoolul sau cu medicamentele depresoare ale sistemului nervos central.

Opiaceele sunt administra­te pe calc orală, sub formă de supozitoare si sub formă injectabilă.

Efecte nedorite ce pot apare sunt : vărsăturile, constipaţiilc, vertijele; mai rar pot apare efect calmant excesiv sau o excitaţie, o depresiune respiratorie, o dependenţă.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.