Onicofagie

Tendinţă de a roade continuu ungiile.

Onicofagia este deosebit de frecventă în timpul copilăriei şi adolescenţei si scoate in evidenta o uşoară instabilitate (copil nervos).

Este un obicei de cele mai multe ori trecător şi inofensiv. Psihoterapia este utilizata in cazul in care onicofagia este insotit de alte dereglări psihomotorii (ticuri, manipularea şuviţelor de păr etc.). Tratamentele locale (lacuri amare date pe unghii) au o eficacitate variabilă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica