Omfalocel

Malformaţie congenitală caracterizată printr-un defect de închidere a peretelui abdominal în regiunea ombilicală.

Un omfalocel se manifestă printr-o exteriorizare a viscerelor abdominale din membrana lor, peritoneul.  Supravegherea ecografică antenatală per­mite diagnosticarea unui omfalocel înainte de naştere.

Această hernie ombilicală embrionară este tratată în primele zile ale vieţii printr-o intervenţie chirurgicală care constă în reaşezarea viscerelor în interiorul cavităţii abdominale şi în închiderea peretelui.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.