Omfalocel

Malformaţie congenitală caracterizată printr-un defect de închidere a peretelui abdominal în regiunea ombilicală.

Un omfalocel se manifestă printr-o exteriorizare a viscerelor abdominale din membrana lor, peritoneul.  Supravegherea ecografică antenatală per­mite diagnosticarea unui omfalocel înainte de naştere.

Această hernie ombilicală embrionară este tratată în primele zile ale vieţii printr-o intervenţie chirurgicală care constă în reaşezarea viscerelor în interiorul cavităţii abdominale şi în închiderea peretelui.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea