Oligoelement

Substanţă chimică avand structură simplă (ioni metalici), prezentă în organism în cantitate foarte mică, cu rol in reacţiile chimice ale organismului.

Oligoelementele au rol în procesele biologice ale organismului, ele intrând în componenţa unor enzime, vitamine, hormoni (ca exemplu iodul face parte din hormonul tirodei) şi pigmenţi. Servesc drept catalizatori în metabolismul plantelor şi animalelor, măresc activitatea enzimelor, accelerează procesele biochimice în organism, stimulează sinteza amidonului, zahărului, pectinei, acizilor nucleici, grăsimilor, etc.

Aportul de oligoelemente (arsen, crom, cobalt, cupru, fier, fluor, iod, mangan, molibden, nichel, seleniu, siliciu, zinc etc) se realizează prin alimentaţie, organismul nu le poate sintetiza.

Un deficit de oligoelemente poate conduce la diverse afecţiuni in functie de oligoelementul în cauză: anemie în cazul carenţei în fier, insuficienţă a glandei tiroide în caz de carenţă în iod, tulburări neurologice în caz de carenţă în zinc, etc.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.