Oligoamnios (oligohidramnios)

[oligohidramnios]

Anomalie a sarcinii, caracterizată printr-o cantitate insuficientă de lichid amniotic în raport cu stadiul sarcinii.

Un oligoamnios poate avea diverse cauze: malformaţie anală a fătului, o stare de preeclampsie la mamă (hipertensiune arterială, edeme, prezenţa proteinelor în urină) sau luarea de către mamă a unor medicamente (antiinflamatoare), o întârziere a creşterii intrauterine sau o depăşire a termenului.

In unele cazuri cauza poate fi tratată, când se aproprie termenul naşterii punga apelor poate fi umplută cu ser fiziologic pentru a evita o suferinţă fetală prin com­presia cordonului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.