Oligoamnios (oligohidramnios)

[oligohidramnios]

Anomalie a sarcinii, caracterizată printr-o cantitate insuficientă de lichid amniotic în raport cu stadiul sarcinii.

Un oligoamnios poate avea diverse cauze: malformaţie anală a fătului, o stare de preeclampsie la mamă (hipertensiune arterială, edeme, prezenţa proteinelor în urină) sau luarea de către mamă a unor medicamente (antiinflamatoare), o întârziere a creşterii intrauterine sau o depăşire a termenului.

In unele cazuri cauza poate fi tratată, când se aproprie termenul naşterii punga apelor poate fi umplută cu ser fiziologic pentru a evita o suferinţă fetală prin com­presia cordonului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Sorina Fredholm, antreprenor de wellness: Trucuri pentru preparate vegane gustoase