Oftalmie

Afecţiune inflamatorie a ochiului.

Oftalmia zăpezilor (orbirea zăpezilor) această afecţiune inflamatorie este o keratoconjunctivită (inflamaţie a corneei şi a conjunctivei), cauzata de acţiunea radiaţiilor ultraviolete asupra ochilor neprotejaţi  si se manifesta la câteva ore după expunerea ochilor la lumina reflectata de zăpadă sau la expunerea la radiaţia unei lămpi cu ultraviolete.

Oftalmia zăpezilor este foarte dureroasă si provoacă o fotofobie (senzaţie neplăcută la lumina normală) şi o lăcrimare intensă.

Oftalmie a zăpezilor dispare de la sine după 2-3 zile, dar colirele cicatrizante corneene pot grăbi vindecarea.

Purtatul de ochelari de protecţie este obli­gatoriu la mari altitudini, în largul mării şi în cursul expunerilor la soare sau la ultraviolete artificiale. Lentilele trebuie si fie închise la culoare şi filtrante iar ochelarii să fie prevăzuţi şi cu protecţii laterale ( in cazul reflexiei lumini din zapada) .

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica