Oedip (complex al lui)

[complex lui Oedip]

Stadiu al dezvoltării psihologice a copilului caracterizat printr-un puternic ataşament faţă de părintele de sex opus.

Complexul lui Oedip este important în for­marea personalităţii în întregime. El se plasează între 3 şi 6 ani şi diferă după sexul subiectului. La băiat, tatăl este iubit şi de temut în acelaşi timp (ambivalenţă), cu teama de pedeapsă (angoasa de castrare). La fată, absenţa penisului conduce la un sentiment de ură faţă de mamă, cu invidie admirativă faţă de tată.

Ieşirea din stadiul complexului lui Oedip şi renunţarea la fantasmele legate de acesta marchează accesul la stadiul genital şi la sexualitatea adultă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.