Ocluzia ochiului

Obstrucţie a unui vas al ochiului.

Ocluzia arterială retiniană este o oprire a circulaţiei în artera centrală a retinei sau în una dintre ramurile în care ea se împarte.

Această ocluzie este provocată de prezenţa pe peretele intern a unei artere cu destinaţie cefaleică a unei plăci de aterom (depunere grăsoasă). Un fragment de placă desprins (sau embol) este antrenat în circulaţie şi obturează brusc artera centrală a retinei.

Un subiect afectat de ocluzia arterială a retinei pierde brusc vederea cu un ochi, în câteva secunde. Dacă ocluzia atinge o ramură a arterei pierderea vederii este parţială şi corespunde porţiunii de retină afectate.  Această pierdere a vederii este uneori precedată de episoade identice, dar mai scurte.

Tratamentul este urgent deoarece în câteva ore ocluzia arterei centrale a retinei produce cecitatea definitivă de partea atinsă. Tratamentul unei ocluzii arte­riale retiniene cauzată de o embolie constă în administrarea de medicamente vasodilatatoare şi anticoagulante pe cale generală.

Ocluzia venoasă retiniana este o oprire a circulaţiei în vena centrală a retinei sau în una dintre ramurile ei.

Ocluzia venoasă retiniană are printre cauzele cele mai frecvente hipertensiunea arterială, arterioscleroza, tromboză venoasă. Subiectul resimte o scădere rapidă (variabila ca amploare) a vederii cu un ochi.

In funcţie de caz, un tratament anticoagulant sau antiagregant plachetar poate preveni extinderea alterării vizuale pe partea atinsă. Această terapeutică trebuie să fie insotita cu tratamentul cauzei ocluziei. Vederea nu este totuşi aproape niciodată recăpătată în întregime.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Cel mai nou articol Video: