Obsesie

Ideea repetitivă şi ameninţătoare, impunându-se în mod incoercibil conştiinţei subiectului, deşi acesta recunoaşte caracterul ei iraţional.

Se descriu două tipuri de obsesie: obsesiile fobice, declanşate doar la ideea unui obiect sau a unei situaţii date şi obsesiile impulsive care se manifestă prin teama de a comite un act antisocial (trecerea la acţiune fiind totuşi un fapt excepţional). Obsesia este principalul simptom al nevrozei obsesionale si mai poate fi regasit şi în cursul depresiunilor, psihasteniei, psihozelor larvate. Tratamentul obsesiei este psihoterapia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica