Obsesie

Ideea repetitivă şi ameninţătoare, impunându-se în mod incoercibil conştiinţei subiectului, deşi acesta recunoaşte caracterul ei iraţional.

Se descriu două tipuri de obsesie: obsesiile fobice, declanşate doar la ideea unui obiect sau a unei situaţii date şi obsesiile impulsive care se manifestă prin teama de a comite un act antisocial (trecerea la acţiune fiind totuşi un fapt excepţional). Obsesia este principalul simptom al nevrozei obsesionale si mai poate fi regasit şi în cursul depresiunilor, psihasteniei, psihozelor larvate. Tratamentul obsesiei este psihoterapia.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea