Oboseli cronice (sindrom al)

[sindromul oboselii cronice]

Sindrom constând într-o stare permanentă de oboseală cu epuizare la cel mai mic efort. Sinonim:  sindromul „yuppies”.

Cauza unui sindrom al oboselii cronice este necunoscuta, cauzele organice obişnuite ale oboselii nu sunt regăsite.

Oboseală cronică se carac­terizează printr-o oboseală intensă ce apare la cel mai mic efort, însoţită de febră, dureri musculare şi dorsale, dureri de cap, tulburări de somn,  dificultate în concentrare. Aceste simptome persistă în timp.

Tratamentul consta in adimistrarea de : acizi aminaţi, alimentaţie bogata in oligoelemente (manganul, cuprul, calciul, magneziul); luarea de vitamine (A, D, E şi vitaminele grupului B), utilizarea de metode de relaxare (talasoterapie, acupunctură) si evitată folosirea amfetaminelor, anabolziantelor şi medicamentelor dopante.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica