Nucleoliza

Distrugere terapeutică sau patologică a nucleus pulposus (partea centrală, semilichidă, a unui disc intervertebral).

Nucleoliza terapeutica (chimionucleoliza) este utilizata pentru atenuarea durerilor provocate de o herniediscală (proeminare a nucleus pulposus în exteriorul coloanei vertebrale, care comprimă o rădăcină nervoasă sau măduva spinării). Ea constă în injectarea în discul intervertebral a unei enzime vegetale (papaina) care distruge nucleus pulpo­sus fără a leza structurile învecinate. Chimionucleoliza necesită o spitalizare de 3 sau 4 zile. Papaina este injectată in spaţiul intervertebral, până la nivelul herniei discale. Intervenţia durează aproximativ 20 minute sub anestezie uşoară (analgezice şi neuroleptice), subiectul este culcat pe o parte.

Nucleoliza spontana este caracteristică discopatiilor degenerative (afecţiuni degenerative ale discurilor inter­vertebrale). Tratamentul consta in injectarea de inhibitor de enzime (aprotinina), la nivelul discului  intervertebral insotita cu purtatului unui corset timp de 4-6 săptămâni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica