Nevroza fobica

Nevroză caracterizată prin crize de fobie, care deplasează angoasa provocată de un conflict interior pe o situaţie exterioară precisă: teama de spaţiile închise (claustrofobie), de spaţiile deschise (agora­fobie), de privirea altuia etc.

Subiectul luptă împotriva fobiei sale evitând situaţia de care se teme sau căutând să fie însoţit de o persoană apropiată.

Tratamentul consta in psihanaliză sau psihoterapie insotita de administrarea de anxiolitice.

 

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Asist. univ. dr. Ștefania Iancu: reabilitarea fixă imediată în stomatologie