Nevroza fobica

Nevroză caracterizată prin crize de fobie, care deplasează angoasa provocată de un conflict interior pe o situaţie exterioară precisă: teama de spaţiile închise (claustrofobie), de spaţiile deschise (agora­fobie), de privirea altuia etc.

Subiectul luptă împotriva fobiei sale evitând situaţia de care se teme sau căutând să fie însoţit de o persoană apropiată.

Tratamentul consta in psihanaliză sau psihoterapie insotita de administrarea de anxiolitice.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.