Neutropenie

Micşorare în sânge a numărului de polinucleare neutrofile (globule albe care contribuie la eliminarea bacteriilor).

Neutropeniile sunt constituţionale (agranulocitoză congenitală) sau dobândite. Cele mai multe neutropenii dobândite sunt minore şi nu au nici o consecinţă.

O neutropeinie cronică severă cu infecţii repetate, se întâlneşte în cursul poliartritei reumatoide, la contactul cu substanţe toxice (chimioterapie, radiaţii ionizante) sau în aplaziile medulare şi în leucemii. Neutro­peniile acute se observă în cursul infecţiilor virale sau bacteriene. Neutropeniile acute medicamentoase nu consti­tuie de obicei decât o etapă înaintea agranulocitnzei (absenţa completă a polinuclearelor neutrofile), deosebit de gravă.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Mirela Gruia

Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.

citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Horoscop februarie 2023. Zodia determinată să facă o diferență!