Neutropenie

Micşorare în sânge a numărului de polinucleare neutrofile (globule albe care contribuie la eliminarea bacteriilor).

Neutropeniile sunt constituţionale (agranulocitoză congenitală) sau dobândite. Cele mai multe neutropenii dobândite sunt minore şi nu au nici o consecinţă.

O neutropeinie cronică severă cu infecţii repetate, se întâlneşte în cursul poliartritei reumatoide, la contactul cu substanţe toxice (chimioterapie, radiaţii ionizante) sau în aplaziile medulare şi în leucemii. Neutro­peniile acute se observă în cursul infecţiilor virale sau bacteriene. Neutropeniile acute medicamentoase nu consti­tuie de obicei decât o etapă înaintea agranulocitnzei (absenţa completă a polinuclearelor neutrofile), deosebit de gravă.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica