Neuroleptic

Medicament activ asupra psihismului.

Neurolepticele sunt prescrise în caz de psihoză (schizofrenie şi psihoză maniacodepresivă), de depresiune cu agitaţie, de confuzie mintală, de delir, de anxietate, de agitaţie prin dereglare psihologică.

Alte indicaţii sunt insomnia, tusea, vărsăturile, sughi­ţurile rebele, durerile intense, pregătirea pentru anestezie.

Neurolepticele sunt contraindicate în caz de alergie la produsul activ si este periculos să fie combinate cu alcool.

Efectele secundare sunt de ordin neuropsihic (somnolenţă, necoordonare a mişcărilor, sindorm parkinsonian), neurovegetativ (hipotensiune arterială, uscăciune a gurii, constipaţie, retenţie de urină) sau hormonal (luare în greutate, impotenţă, frigiditate,oprire a fluxului menstrual).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.