Neuroblastom

Tumoră malignă a glandei medulosuprarenale sau mai rar a ganglionilor simpatici ai siste­mului nervos autonom.

Este un cancer rar, dar este cancerul cel mai frecvent la copii.

Copilul pierde din greutate, este palid, suferă de dureri difuze şi este iritabil. O slăbire musculară, chiar o paraplegie (paralizia membrelor inferi­oare), însoţită de o incontinenţă urinară, este semnul unui neuroblastom care se dezvoltă la nivelul măduvei spinării. La adult tumora poate să fie amplasată în interiorul unuia dintre ventriculele intracerebrale şi să capete dimensiuni importante înainte de a fi descoperită.

Diagnosticul se bazează pe scaner (locali­zează tumora) şi pe examenele de sânge şi ale urinei, care pun în evidenţă mari cantităţi de catecolamine (adrenalină, noradrenalină).

Tratament constă în ablaţia tumorii, urmată de o radioterapie sau de o chimioterapie.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica