Neurinom (schwannom)

[schwannom]

Tumoră benignă a unui nerv.

Neurinom al nervilor cranieni – tumoră benignă a unui nerv legat de encefal, cel mai frecvent afectat este nervul auditiv. Neurinomul afectează subiecţii de vârste cuprinse între 40 şi 60 ani.

In prima faza tumora se dezvoltă în conductul auditiv intern şi este insotit de semne usoare: scăderea uzului în mod treptat şi de o singură parte, zumzăituri în ureche, vertije. In a doua faza  tumora creşte în cavitatea craniană. Subiectul prezinta furnicături,  dureri în regiunea trigemenului (pe faţă) şi paralizie a regiunii nervului facial (muşchii feţei).

Diagnosticul se pune pe baza imageriei prin rezonanţă magnetică (I.R.M.) şi a potenţialelor evocate auditive (înregistrarea răspunsului nervos la stimulările sonore). Tratamentul constă în îndepărtarea chirurgicală a tumorii.

Neurinomul nervilor rahidieni –  tumoră benignă a unui nerv legat de măduva spinării, observată la persoanele trecute de 40 ani.

Timp de mai mulţi ani, durerile se limitează la rădăcina nervului şi survin mai ales în poziţia orizontală a bolnavului, se seamănă cu cele ale unei sciatice. Cresterea tumorii provoacă o compresie a măduvei spinării ce duce la dureri mai intense.

Diagnosticul se stabi­leşte prin mielografiei sau imageriei prin rezonanţă magnetică (I.R.M.). Tratamentul constă în practicarea ablaţiei chirurgicale a tumorii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica