Nervul sciatic

Principalul nerv al membrului inferior ce are rol de control a articulaţiei şoldului, a genunchiului şi a gleznei, precum şi numeroşi muşchi (muşchii posteriori ai coapsei şi totalitatea muş­chilor gambei şi ai piciorului) şi cea mai mare parte a pielii coapsei, gambei şi piciorului.

Este cel mai lung şi cel mai voluminos din corpul omenesc si porneste din plexul sacral, din cea de a 5-a rădăcină lombară (L5) şi din prima rădăcină sacrală (S1), şi se îndreaptă spre fesă. După ce a traversat regiunea posterioară a coapsei el se divide  la nivelul genunchiului în două ramuri care se ramifică până la picior.

Agectiunea cea mai frecventă a nervului sciatic este sciatica, durere care iradiază în fesă şi în coapsă, uneori şi în gambă şi în picior. O luxaţie a articulaţiei şoldului sau o fractură a părţii superioare a peroneului pot să lezeze acest nerv şi să produca tulburări, de la redoarea până la paralizia muşchilor pe care îi inervează.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica