Nerv rahidian

Nerv legat de măduva spinării.

Există 31 perechi de nervi rahidieni: 8 perechi de nervi cervicali, 12 perechi de nervi dorsali (toracici), 5 perechi de nervi lombari, 5 perechi de nervi sacrali şi o pereche de nervi coccigieni.

Nervii rahidieni sunt micşti: rădăcina lor posterioară este senzitivă şi poartă ganglionul spinal, rădăcina lor anterioară find motorie. Fibrele lor senzitive transmit informaţiile receptorilor senzitivi ai pielii şi muşchilor spre măduva spinării, în timp ce fibrele lor motorii transmit semnalele măduvei spinării spre muşchi şi glande.

O leziune a unui disc intervertebral (struc­tură anatomică ce este constituită din ţesut cartilaginos, reunind vertebrele şi jucând un rol de amortizor între ele) poate comprima o rădăcină a unui nerv rahidian şi poate provoca dureri inense. Un traumatism al unui nerv rahidian poate genera o pierdere a sensibilităţii şi a motricităţii unei părţi a corpului. O leziune a unui nerv rahidian, o degenerescenţă, o infecţie, un diabet, o carenţă în vitamine sau o intoxicaţie constituie sursă de dureri, de înţepenire sau de contracturi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.