Nefroza

Boală ce afectează glomerulii rinichiului ce se manifesta printr-un sindrom nefrotic (scădere a nive­lului sangvin al proteinelor). Sinonime: sindrom lipoidic, sindrom nefrotic cu leziuni glomerulare minime.

Nefroza este frecventă mai ales la copil. Debutul este brusc: apariţia de edeme difuze sub piele sau sub membranele seroase (efuziuni pleurale, peritoneale sau pericardice), urinele sunt mici cantitativ si închise la culoare (nivel ridicat de proteine). Nivelul de lipide (colesterol şi trigliceride) în sânge creşte iar biopsia renală nu pune în evidenţă leziuni semnificative.

Tratamentul constă atât în luarea de cortico­steroizi în doze mari timp de mai multe luni insotite si de diuretice. Regimul alimentar trebuie sa fie este sara si apă pentru a evita agravarea edemelor. Simptomele dispar în câtva zile sau în câteva săptămâni.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica