Nefrostomie

Drenaj al unui rinichi prin intermediul unei sonde plasate în bazinet sau în calice, sonda ce traverseaza ţesutul renal şi iese la nivelul pielii.

Utilizarea nefrostomie permite derivarea temporară sau defi­nitivă a urinei pentru a favoriza cicatrizarea căilor excretorii (rinichi, ureteră) după o intervenţie chirurgicală sau atunci când pe calea urinară există un obstacol care împiedică scurgerea urinei spre vezică.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Nora Neghină, psiholog: cel mai des întâlnite dependențe la români