Nefrostomie

Drenaj al unui rinichi prin intermediul unei sonde plasate în bazinet sau în calice, sonda ce traverseaza ţesutul renal şi iese la nivelul pielii.

Utilizarea nefrostomie permite derivarea temporară sau defi­nitivă a urinei pentru a favoriza cicatrizarea căilor excretorii (rinichi, ureteră) după o intervenţie chirurgicală sau atunci când pe calea urinară există un obstacol care împiedică scurgerea urinei spre vezică.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica