Nefrectomie

Ablaţie chirurgicală parţială sau totală a unui rinichi sau a ambilor rinichi.

Nefrectomia bilaterală este practicată decât în mod excepţional, când ambii rinichi sunt distruşi şi pot constitui sursă de complicaţii sau in caz de tumoră malignă.

Nefrectomia parţială este ablaţia unei părţi a parenchimului renal şi a căii excretorii (calice), corespunzătoare si este indicată în caz de tumoră a rinichiului (atunci când aceasta este benignă, de dimensiuni mici etc.) sau de infecţie renală localizată (provocată de calculi, de o tuberculoză).

Nefrectomia totală simpla este ablaţia totală a rinichiului, a capsulei fibroase care o înconjoară şi a părţii înalte a ureterei, respectând loja renală.

 

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica