Nazalizare

Modificare a vocii prin obţinerea unei rezonanţe exagerate în producerea sunetelor.

Sunt 2  tipuri de nazalizare: rinolalia închisă şi rinolalia deschisă.

Rinolalia închisă este provocată de suprimarea permea­bilităţii nazale si apare când fosele nazale sunt astupate ca urmare a unei inflamaţii sau unei tumori.

Rinolalia deschisă este provocată de exagerarea permea­bilităţii nazale si este prezenta in cazul paraliziilor vălului palatin (provocata de : tumori ale capului sau gâtului, accident vascular cerebral sau traumatisme).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica