Nanism

Dimensiuni anormal de mici ale înălţimii în raport cu înălţimea medie a indivizilor de aceeaşi vârstă şi de acelaşi sex.

Nanismul  poate avea cauze antenatale sau post natale. Cauze antenatale :  întâr­zierea creşterii intrauterine, anomaliile osoase, constituţioanle (acondroplazia -boală genetică ce afectează scheletul), anomalii cromozomiale care conduc la diverse malformaţii.

Nanismele cu debut post natal cuprind anomaliile endocrine: hipotiroidia (absenţa sau deficienţa glandei tiroide), insuficienţa hormonului de creştere. Malnutriţia si carenţa afectivă pot duce la nanism.

Tratament  când este posibil este un tratament al cauzei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags: