Mutitate

Imposibilitate de a vorbi manifestată de o persoană.

Cauze ce pot duce la mutitate sunt  leziunile laringelui (congenitale sau dobândite), leziuni ale nervilor motori ai laringelui sau leziune a sistemului nervos (accident vascular cerebral) sau ca urmare a unor interventii chirurgicale(laringectomie, traheotomie etc.);

Audimutitatea este mutitatea copilului care nu învaţă limbajul oral înaintea vârstei de şase ani din cauza unor tulburări psihiatrice şi fără leziune organică: copilul înţe­lege, dar nu vorbeşte. Tratamentul audimutitaţii  este cel al cauzei sale insitit cu reeducarea vocii prin ortofonie.

Surdimutitatea este legată de o surditate a ambelor urechi, congenitală sau dobândită înaintea vârstei de 5 sau 6 ani si nu are întotdeauna o cauză cunoscută.

Poate sa se instaleze ca urmare a unei boli ereditare a urechii, unei infecţii contractate de mamă în timpul sarcinii, unei naşteri dificile.

Tratamentul surdomutităţi poate consta in utilizarea unei proteze auditivă externă sau un implant cohlear si in caz de rezultate pozitive se poate spera în vindecarea mutităţii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica