Muscatura

Leziune provocată de dinţii unui animal sau ai unei fiinţe umane care muşcă.

Riscurile majore in cazul muşcăturilor cauzate de animale sunt distrugerile de ţesuturi, infecţiile iar prin secţionarea vasele sangvine pot duce la hemoragii abundente şi  stare de şoc. Cele două riscuri infecţioase majore sunt cele ale tetanosului şi rabiei.

Plaga trebuie curăţată cu grijă (sub anestezie, dacă este necesar) şi nu trebuie închisă (mai curând să fie pansată decât suturată), deoarece o rană închisă favorizează dez­voltarea microbilor transmişi prin muşcătură. Se utilizează antibiotice în scop preventiv şi o protecţie antitetanică .

In cazul unei muşcături veninoase tratamentul este in functie de specia animală în cauză, de cantitatea de venin injectată, varsta victimei si starea de sanatate anterioara a acesteia.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica