Morva

Boală infecţioasă foarte contagioasă la animale, rară la om, provocată de un bacii Gram negativ, Pseudomonas maltei. Arie de raspandire este Asia, Africa, Europa orientală şi în Orientul Mijlociu.

Principala sursă de contaminare pentru om sunt secreţiile care se scurg din nasul animalelor afectate.

Forma acută se prezinta febră, dureri difuze şi secreţii nazale sangvinolente apoi purulente, insotite de ulceraţii cutanate şi cu abcese diseminate.

Forma cronica nu diferă de forma acută decât prin mai mica intensitate a semnelor şi prin durata lungă a evoluţiei (mai multe luni).

Tratamenul consta in administrarea de antibiotice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica