Morton (metatarsalgie a lui)

[metatarsalgie a lui]

Durere a antepiciorului cauzată de prezenţa unei mici tumori benigne pe un filet nervos al dosului piciorului, de cele mai multe ori situată la rădăcina spaţiului între al treilea şi al patrulea deget de la picior.

Metatarsalgia lui Morton se manifestă prin apariţia la mers a unei dureri intense. Purtatul de încălţăminte prea strâmtă sau existenţa unui tip morfologic deosebit al antepiciorului (antepicior rotund) sunt factori favorizanţi.

Tratamentul medical se bazează pe purtatul de încălţăminte mai larga şi pe infiltraţii locale cu corticosteroizi. Atunci când durerea persistă se recurge la ablaţia chirurgicală a tumorii şi se secţionează ligamentul intermetatarsian.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea