Morton (metatarsalgie a lui)

[metatarsalgie a lui]

Durere a antepiciorului cauzată de prezenţa unei mici tumori benigne pe un filet nervos al dosului piciorului, de cele mai multe ori situată la rădăcina spaţiului între al treilea şi al patrulea deget de la picior.

Metatarsalgia lui Morton se manifestă prin apariţia la mers a unei dureri intense. Purtatul de încălţăminte prea strâmtă sau existenţa unui tip morfologic deosebit al antepiciorului (antepicior rotund) sunt factori favorizanţi.

Tratamentul medical se bazează pe purtatul de încălţăminte mai larga şi pe infiltraţii locale cu corticosteroizi. Atunci când durerea persistă se recurge la ablaţia chirurgicală a tumorii şi se secţionează ligamentul intermetatarsian.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.