Molluscum pendulum

Mică tumoră cutanată benignă. Sinonime: fibrom molluscum, fibrom moale, naevus molluscum.

Molluscum pendulum este foarte frecvent ca apariţie, nu este contagios si formează o mică masă cuprinsă între 2 şi 10 milimetri, moale, rozalie, prinsă de piele printr-un pedicul şi amplasată mai ales în plici (plică cotului, axială, inghinală).

Tratamentul nu este justificat decât într-un număr mic de cazuri, din motive estetice; el constă în scoaterea leziunilor cu bisturiul electric.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.