Moartea subita a sugarului

Deces neaşteptat al unui bebeluş considerat până atunci ca fiind sănătos sau care a prezentat simptome ce nu conduceau catre un eveni­ment rapid fatal.  Ancheta clinică, bacteriologică si autopsia nu permit găsirea unei explicaţii medicale a decesului.

Factorii de risc : nasterea prematura, greutate mica la nastere, prezenta tulburărilor neurologice sau respiratorii la naştere, infecţiile virale şi bacteriene, creşterea bruscă a temperaturii corporale de origine infecţioasă sau este de origine exterioară organismului (copilul este prea învelit), refluxul gastroesofagian, apneele (oprirea respiraţiei) provenind dintr-o inflamaţie sau o malformaţie a căilor aeriene superioare.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica