Miopie

Deregrale a refracţiei oculare ce conduce la o proastă vedere a obiectelor depărtate fără a afecta vederea de aproape. Imaginea unui obiect depărtat se formează înainte de retină, vederea fiind  înceţoşată.

Miopia simpla – nu are consecinţe asupra ochiului în sine, apare la pubertate (-4 sau -5 dioptrii) si creşte în timpul adolescenţei dupa care se stabilizeaza.

Miopia puternica – adesea ereditară sau urmare a unei boli a ochiului în copilărie. Ea apare către vârsta de 6 sau 7 ani şi avanseaza rapid.  Este însoţită de leziuni degenerative ale fun­dului de ochi (coroida, sclerotică şi retina), cu un risc de dezlipire a retinei.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica