Miocardita

Inflamaţie a miocardului (muşchiul cardiac).

O miocardită este una dintre cauzele de moarte subită la subiecţii tineri în cursul unui efort violent.

O miocardită poate fi consecinţa a diferite boli ca bolile infecţioase bacteriene, afecţiunile cauzate de streptococi, infecţiile cu micoplasma, bolile virale (gripă, oreion).

Caracteristicele  unei miocardite sunt inima prezinta ritm neregulat, extrasistole (contracţii premature), poate fi insotita uneori de febră.  Subiectul poate să resimtă o jenă respiratorie şi poate prezenta semne de insuficienţă cardiacă.

Tratamentul este cel al afecţiunii în cauză şi constă în administrarea de corticosteroizi.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.