Miocardiopatie

Afectiune neinflamatorie a miocardului, cu frecventa mica, ce afecteaza in general  ventriculul stâng.

Miocardiopatia este de origine infecţioasă (virală), metabolică, toxică (alcool etc.), autoimună, datorata  îmbătrânirii, de un deficit în vitamina Bl,  datorata unei miopatii (miopatia lui Duchenne), de o afecţiune congenitală, de o expunere la radiaţii X, de o boală generală ca diabetul, de o boală de supraîncărcare ca hemocromatoza (supraîncărcarea în fier) sau amiloza (supraîncărcare într-o proteină, substanţa amiloidă) sau poate fi de o cauză necunoscută.

La începutul miocardiopatia poate fi asimptomatica. Subiectul prezinta oboseala, respiraţia grea, dureri toracice, ritm neregulat sau ritmul accelerat al inimii si  pot apărea edeme (umflări ale gleznelor şi picioarelor).

Tratamentul este al cauzei insotit de restricţii ale activităţii fizice. Cand este prezenta o insufi­cienţă cardiacă severă o intervenţie chirurgicală necesara.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica