Minoxidil

Medicament care cu pro­prietăţi vasodilatatoare (de dilataţie a vaselor).

Minoxidilul are evect asupra creşterii părului atunci când se aplică local pe pielea capului (eficace decât la aproximativ 3% dintre pacienţi) si in general are efect asupra subiectilor tineri, sub vârsta de 35 ani.

Efectele nedorite sunt iritaţie locală, retenţie de apă, respiratie greoaie si mai rar apar reacţii alergice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Alergia la ambrozie: diagnostic și tratament