Minkowski-Chauffard (boala a lui)

[boala a lui]

Numita si Aaferocitoza ereditară ea este o boală ereditară caracterizată printr-o anemie hemolitică (distrugerea globulelor roşii ce duce la micsorare a nivelului hemoglobinei sangvine).

Se manifesta inca din copilărie sub forma unei anemii ce se poate agrava cu ocazia episoadelor infecţioase, pot fi prezente o litiază biliară (formarea de calculi în căile biliare), ulcere ale gambelor cat si anomaliile osoase în formele severe.

Tratamentul constă în ablaţia splinei (splenectomie) în formele cu o hemoliză gravă, efectuata dupa varsta de 5 ani, din cauza riscurilor infecţioase (reduse după această vârstă prin vaccinare).

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica