Milliaria

Erupţie cutanată sub forma de mici ridicături, provocată de o obstrucţie a porilor excretori ai glandelor sudoripare şi care provoaca retenţia apei.

Milliaria cristalină (sudamina) – este formata mici ridicături translucide, microveziculoase, superficiale, fără înroşire subiacentă. Apare în cursul pusee de febră majore sau după o insolaţie pe zonele expuse ale corpului şi dispar în câteva ore.

Milliaria roşie (bubele dulci) – este formata din mici ridicături de culoare roşu aprins însoţită de senzaţii de înţepătură şi este localizata în zonele de transpiraţie.

Eliminarea factorilor declanşanţi antrenează vindecarea.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica