Migrena

Boală caracterizată prin accese repetitive de dureri de cap.

Migrena este data de cauză necunos­cute fiind favorizata aparitia ei de stresul, imobilizarea la pat, postul, lipsa sau excesul de somn, zgomotul sau un miros, apropi­erea fluxului menstrual la femei.

Crizele de dureri de cap care se instalează treptat si se intind de la cateva ore la cateva zile si sunt localizate Ia jumătatea dreaptă sau stângă a craniului putand fi si pulsativa. Alte semne ce insotesc migrena sunt: tulburări digestive (greţuri, vărsături uneori), intoleranţă la lumină (fotofobie), intoleranţă la zgomot.

Migrena oftalmica – formă de migrenă în care durerile de cap sunt precedate de semne neurologice vizuale: prezenta de puncte luminoase situate in centrul câmpului vizual extinzandu-se apoi până la periferia lui (scotom scintilant), ochii nu pot percepe imaginile situate la dreapta sau la stânga (hemianopsia laterală homonimă). Subiectul poate prezenta : vertije, senzaţie difuză de furnicături, în mod excepţional hemiplegie.

Tratamentul crizei trebuie aplicat inca din faza incipental pentru a marii eficienta acestuia, urmat de un tratament de fond zilnic avand ca scop micsorarea frecventei de aparitie a crizelor.

Diminuarea migrenei se poate face si prin aplicarea pe cap a unor comprese cu gheaţă sau fierbinţi, preasarea tâmplei de pe partea dureroasă, purtatul de lentile colorate, băutul unei cafele tari sau mâncatul unei bucăţi de zahăr.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica