Mifepriston (RU 486)

[RU 486]

Steroid de sinteză utilizat pe cale orală într-o priză unică pentru întreruperea voluntare a sarcinii, pentru a accelera expulzia ovulară (înainte de a 50-a zi de încetare a fluxului menstrual). Intreruperea sarcinii se produce între 2 şi 48 ore după absorbţia mecamentului, dacă nu are loc expulzia ovulară se recurge la chiuretaj aspirativ.

Mifepristonul poate declanşa o hemoragie (în 5% dintre cazuri), dureri abdominale sau pelviene, stările de rău, durerile de cap,  chiar daca întreruperea voluntara a sarcinii nu s-a produs.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Îmbunătățirea vieții sexuale prin sport. Cum ne ajută exercițiile kegel?