Midriaza

Dilataţie a pupilei.

Midriaza patologică se observă ca urmare a : consumului excesiv de alcool, consumului de stupefiante,

unei paralizii a nervului parasimpatic ocular (de origine traumatică, tumorală sau vasculară), unei  leziuni a globului ocular sau a nervului optic, si mai rar ca urmare a excitării nervului simpatic.

Un subiect afectat de midriază are vederea înceţoşata şi este confuz. Aplicarea de colire miotice (care provoacă con­tracţia pupilei) face să dispară aceste simptome.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Ce este atașamentul și cum îți influențează viața