Midriaza

Dilataţie a pupilei.

Midriaza patologică se observă ca urmare a : consumului excesiv de alcool, consumului de stupefiante,

unei paralizii a nervului parasimpatic ocular (de origine traumatică, tumorală sau vasculară), unei  leziuni a globului ocular sau a nervului optic, si mai rar ca urmare a excitării nervului simpatic.

Un subiect afectat de midriază are vederea înceţoşata şi este confuz. Aplicarea de colire miotice (care provoacă con­tracţia pupilei) face să dispară aceste simptome.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.