Mictiune

Emisie naturală a urinei prin evacuarea prin vezică.

Disuria este o dificultate în a evacua vezica ce apare in urma unui adenom de prostată, unei îngustări a uretrei sau unei contracţii insuficiente a muşchiului vezical.

Durerile la micţiune pot fi cauzate de o infecţie urinară şi necesită deci un examen citobacteriologic al urinei.

Enurezia este o emisie de urină involuntară şi inconşti­entă (în general nocturnă) la un copil  cu varsta  între 2 şi 4 ani. Ea poarte fi cauzată de o imaturitate neurologică a vezicii.

Imperiozitatea mictională data de o incapacitate de a reţine urina este cauzata de o iritaţie a vezicii.

Incontinenţa urinara poate fi totală sau parţială (de cele mai multe ori sub forma unei incontinenţe urinare de efort), cauzată de o deficienţă a sfincterului uretrei.

Polakiuria se caracterizează prin micţiuni frecvente si cauzata de o iritaţie a vezicii (adenom de prostată, cistită, calcul al vezicii) sau o dimi­nuare a capacităţii sale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica