Micozis fungoid

Boală caracterizată printr-o proliferare cutanată a limfocitelor, face parte din limfoamele cutanate (tumori cutanate dezvoltate pe seama ţesutului limfoid).

Micozisul fungoid afecteaza mai ales bărbaţii între 40 şi 60 ani, prima fază fiind carcterizata de apariţia plăcilor cutanate de o culoare ce variaza de la roz deschis la roşu-violaceu.Faza a doua (faza infiltrată) leziunile se ingroasa fomand suluri de culoare de variaza de la gălbui la roşu închis.

Faza a treia (faza tumorală) este caracterizată prin apariţia unor mici noduli care pot creşte şi forma  tumori canceroase, boala evolueaza si afecteaza ganglionii limfatici sau la viscere.

Tratamentul constă în prima etapa din chimioterapia locală (aplicaţii de mecloretamină), puvaterapie (expunere la radiaţii ultraviolete în cabină) sau radioterapie, în formele mai evoluate chimioterapia permite atenuarea simptomelor bolii.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica