Micetom (picior de Madura)

[picior de Madura]

Infecţie rară  constand in tumefacţie inflamatorie ce conţine granule fungice (ciuperci) sau actinomicozice (bacterii filamentoase), afectând pielea, ţesuturile subcutanate, chiar oasele, se întâlneşte în zona tropicală de nord.

Omul se contaminează înţepându-se cu spinii sau cu aşchiile infectate şi atingându-se de murdăria unei plăgi deja existente. Antibioticele sunt utilizate in cazul micetoamelor actinomicozice, dar micetoamele fungice nu pot fi eliminate decât printr-o operaţie chirurgicală.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Conf. univ. dr. Cristian Surcel: adenom versus cancer de prostată