Micetom (picior de Madura)

[picior de Madura]

Infecţie rară  constand in tumefacţie inflamatorie ce conţine granule fungice (ciuperci) sau actinomicozice (bacterii filamentoase), afectând pielea, ţesuturile subcutanate, chiar oasele, se întâlneşte în zona tropicală de nord.

Omul se contaminează înţepându-se cu spinii sau cu aşchiile infectate şi atingându-se de murdăria unei plăgi deja existente. Antibioticele sunt utilizate in cazul micetoamelor actinomicozice, dar micetoamele fungice nu pot fi eliminate decât printr-o operaţie chirurgicală.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.