Miaza

Boală parazitară provocată de infestarea cu larve de insecte (diferite specii de muşte), în general, care nu înţeapă.

Muştele îşi depun ouăle pe piele, în orificiile naturale (urechi, nas, gură), pe plăgi sau pe lenjeria umedă. Larvele intră în piele sau în cavităţile naturale. Paraziţii irup apoi la suprafaţa pielii.

Larvele care au pătruns în piele provoacă un furuncul dureros.

Miazele care ating cavităţile naturale ale organismului pot provoca leziuni grave însoţite de dureri ascuţite.

Tratamentul miazelor cutanate constă în extragerea larvelor cu ajutorul unui ac după ce au fost omorâte cu un insecticid. Operaţie chirurgicală este utilizata în caz de infecţie a ţesuturilor profunde.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Tags:
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica