Miastenie

Boală neurologică rara de origine autoimună ce se caracterizează printr-o vlăguire musculară.

Boala poate sa se manifeste înaintea vârstei de 40 ani, subiectul prezentand o diplopie (vedere în dublu) sau de un ptosis (căderea pleoapei superioare) al unuia dintre cei doi ochi, tulburări ale vocii (voce nazalizată), de jenă la masticaţie, de o vlăguire a membrelor, de o senzaţie de oboseală generală. Diversitatea tulburărilor şi accentuarea lor la oboseală sunt caracteristice bolilor. De cele mai multe ori, miastenia se întinde la alţi muşchi.

Tratamentul consta in administrarea de anticolinesterazice, de imunosupresoare cand utilizarea anticolinesterazice nu a dat efectul scontat,  şi adesea pe ablaţia chirurgicală a timusului.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica