Meteorism

Acumularea de gaz în intestin ce duce la creşterea în volum a abdomenului, prezent in cazul bolile organice digestive şi în bolile funcţio­nale (doar funcţia digestivă este afectata).

Se deosebeşte de balonarea abdominală ce corespunde unei senzaţii subiective de tensiune intraabdominală care nu corespunde întotdeauna unei creşteri reale a cantităţii de gaz din intestin.

Tratamentul meteorismului este cel al cauzei sale.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. S.C. Gandul Media Network S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.
Vezi toate medicamentele in ordine alfabetica