Meningiom

Tumoră benignă bine delimitată prinsă de dura-mater (foiţa de suprafaţă a meningelor) care se dezvoltă pe seama arahnoidei, foiţa medie a meningelor (învelişurile sistemului nervos central).

Meningiomul localizat in cutia craniana prin presiune pe care o exercita provoacă semne spe­cifice pentru locul în care se găseşte (de exemplu – o para­lizie), însoţite de dureri de cap, vărsături şi crize de epilepsie. Dacă este pozitonat în coloana vertebrală, el provoacă o compresie a măduvei spinării ce conduce la dureri, paralizie, abolire a sensibilităţii într-o regiune a corpului.

Tratamentul constă în ablatia chirurgicală a tumorii dacă aceasta este posibil, în caz contrar simptomele sunt corectate prin administrarea de antiemetice şi de antiepileptice.

Informatiile despre terapiile complementare, plantele medicinale sau remediile naturale, care pot veni in ajutorul bolnavului, nu exclud sau nu inlocuiesc tratamentele medicale, ci le completeaza. SC TITLURI QUALITY S.R.L nu este responsabila pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita vreunui tratament. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt folosite "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. CSID nu furnizeaza sfaturi medicale similare celor pe care le puteti primi de la medicii care efectueaza consultatia si care vin in contact cu realitatea cazurilor dvs. CSID nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ.