Meningiom

Tumoră benignă bine delimitată prinsă de dura-mater (foiţa de suprafaţă a meningelor) care se dezvoltă pe seama arahnoidei, foiţa medie a meningelor (învelişurile sistemului nervos central).

Meningiomul localizat in cutia craniana prin presiune pe care o exercita provoacă semne spe­cifice pentru locul în care se găseşte (de exemplu – o para­lizie), însoţite de dureri de cap, vărsături şi crize de epilepsie. Dacă este pozitonat în coloana vertebrală, el provoacă o compresie a măduvei spinării ce conduce la dureri, paralizie, abolire a sensibilităţii într-o regiune a corpului.

Tratamentul constă în ablatia chirurgicală a tumorii dacă aceasta este posibil, în caz contrar simptomele sunt corectate prin administrarea de antiemetice şi de antiepileptice.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Dr. Beatrice Anghel: tratamente moderne în cancerele ginecologice avansate