Meniere (boală a lui)

[boală a lui]

Afecţiune a urechii interne care se manifestă printr-un ansamblu de tulburări cuprinzând vertije, o scădere a auzului şi zbârnâituri în urechi.

Cu 30 minute până la o oră înaintea crizei apare o senzaţie de ureche plină, ceea ce permite subiectului să oprescă orice activitate si sa se aseze la orizontală.

In timpul crizei (poate dura mai multe ore) subiectul are impresia că se învârteşte sau că totul se învârteşte în jurul lui. Vertijul este insotit de transpiraţii, o stare de rău, greţuri şi vărsături, dureri de cap şi o senzaţie de bâzâituri în ureche. Acuitatea auditivă scade mai ales cea pentru frecvenţele joase. Frecvenţa acestor crize este imprevizibilă iar dupa 10-15 ani crizele de vertij scad  insa auzul la momentul acela este sever deteriorat.

Tratamentul de fond este permanent, administrarea de anxiolitice, diuretice, antihistaminice şi antivertiginoase plus un regim alimentar sărac în sare şi excluderea tutunului şi alcoolului. Tratamentele ce fac apel la chirurgie sunt utilizate în caz de eşec al tratamentului medical şi în  formelor severe ale bolii .

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Tags:
Mirela Gruia
Absolventă a facultăţii de medicină Carol Davila din Bucureşti, iar apoi cu un masterat in jurnalism si comunicare a lucrat în marketing şi PR şi are peste 10 ani de experienţă în presa scrisă.
citește mai mult
Vezi Termeni medicali în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Cariotipul molecular pre-și post-natal: ce este și când se recomandă?