Medicament

Produs utilizat pentru prevenirea, diagnosticarea, tratarea unei boli, a unui traumatism sau pentru a restaura, a corecta, a modifica funcţiile organice.

Un medicament dupa administrare urmează trei faze: resorbţia(trecerea medicamentului de la locul său de administrare spre circulaţia generală), distribuirea (este in functie de permeabilitate, de volum şi de irigare sangvină a ţesuturi) şi eliminarea (prin excreţie directă sau excreţia metaboliţilor).

Prescripţia unui medicament se face in functie de : vârsta, greutatea corporală, existenţă a unei alte boli, interacţiunile medi­camentoase, alergii, calea de introducere în organism a medica­mentului.

CSID.ro nu isi propune sa inlocuiasca consultul medical de specialitate, informatia prezentata pe acest site are un caracter informativ. Utilizatorii nu trebuie sa isi fundamenteze actiunile viitoare pe sfaturile furnizate de CSID.ro, pentru ca intotdeauna diagnosticul medical necesita consultarea in persoana a unui medic specialist. Informatiile de pe site si materialele aferente sunt oferite spre folosire "asa cum sunt" fara garantii de nici un fel. Informatia prezentata poate include inacurateti de ordin tehnic sau erori de tastat. Informatiile acestui site va sunt oferite cu buna credinta, din surse apreciate ca fiind de incredere.

Vezi în ordine alfabetică
Cel mai nou articol Video:
Totul despre bypass gastric, operația care tratează obezitatea